THE RESULT OF NORDX 2001
 
Stations & points
A summary
The Result
Individuals, DX-clubs and countries
Download the complete list of all Contestans with all stationpoints
Excel file 34 kb
Prizelist
   

 

 

February 5, 2002
nordx2001@ndl-dx.org

 

Så kan vi då summera 2001 års SM/NM. Vissa farhågor har besannats - rättningen gick fort och det beror väl främst på att så få skickade in sina tävlingsloggar. Vi hade endast att ta hand om 45 st. Undrar just hur många det hade blivit om vi hade haft en anmälningsavgift. Konditionerna var inte nådiga denna gång (förresten när var de senast gunstiga mot tävlingsdeltagare?) utan vi fick dras med höga A-index - uteblivna hälsningar - stationer som inte sände mm.

Nåväl, här föreligger ett resultat av både era och NDLs ansträngningar. På våran lott har det varit att bedöma era beskrivningar av avlyssnade program. Här kan det vara på sin plats att framföra våra rättelinjer. Vi har gått strikt på reglerna dvs annonserad musik skall ske inom tävlingstiden men vi har noterat de eventuella beskrivningar som renderar i ett godkännande av stationen i fråga. Vår ledstjärna har varit - hellre fria än fälla. Men i ett fall kunde vi inte godkänna och det gällde en avgörande station. Det var inte mycket som fattades men vi var eniga trots allt att underkänna rapporten.

Jan Edh - winner of NORDX 2001Efter sammanställande av alla rapporter blev det till slut en välkänd profil i DX-Sverige som tog hem segern. Jan Edh har i decennier bidragit med sina observationer från främst asiatiska hörigheter och från ett hälsingskt perspektiv.

De 10 främsta i NORDX 2001

1 Jan Edh Sverige 20 stn 683 stp
2 Kari Heliopalto Finland 20 stn 683 stp
3 Magnus Jespersson Sverige 19 stn 649 stp
4 Jukka Salonen Finland 19 stn 633 stp
5 Björn Fransson Sverige 19 stn 620 stp
6 Ronny Forslund Sverige 19 stn 620 stp
7 Ove Fransson Sverige 19 stn 620 stp
8 Gert Nilsson Sverige 19 stn 606 stp
9 Jan Malmesjö Sverige 19 stn 606 stp
10 Markus Salonen Finland 19 stn 606 stp

 

Bästa klubb  1 )
1 MKVK 30 p
2 KaRaKu 41 p
3 Delsbo Radioklubb 42 p
4 Volvo DX-Club 51 p
5 Aros DX Club 82 p
     

Bästa land

1 Sweden 9 p
2 Finland 19 p
3 Denmark 84 p

1 ) Ändring av klubbtillhörighet på Ove Fransson, Malmö, till MKVK. Detta medför att MKVK tar hem klubbmästerskapet. NORDX-kommittén ber om ursäkt för misstaget.
20011208 

 

Lottning och utskick av priser kommer att ske under jan-feb 2002.


Kommentar från Jan Edh i SWB:

Det började så bra? redan i bilradion på väg ut till Fredriksfors hörde jag Radio Reloj, de karakteristiska tidspipen och "5 de la manana". Men som allt annat det här veckoslutet; Det var en chimär. Det var P4 och förstås den kontinentala "sommarplågan" som heter nå´t i stil med "Me gustás..." Förhoppningarna skulle också snabbt nollställas, trots att solvärdena redan på förhand visat att det skulle bli dåligt.

Men så dåligt...

Eller som Rolf Larsson uttryckte det så träffsäkert några timmar senare: "Sitta och lyssna på stationer som INTE hörs..." NDL hade ställtsamman ett på förhand attraktivt och omväxlande tävlingsprogram, tufft, men också med väl tilltagna pauser trots koncentrationen. Nästan så man saknade någon morgonstation också... Det var vältänkt alltigenom. Men vad hjälper allt detta när konditionerna även i år var urusla och i några fall programmen var det också? Det nya greppet att man inte behövde anmäla sig och inte betala någon anmälningsavgift var också vällovligt för att försöka få fler deltagare till den tynande tävlingsformen. Snart vet vi sanningen, men själv misstänker jag snarast att det kan vara enklare att ge upp när konditionerna är så svaga, när man i alla fall inte anmält sig och inte betalt.

Hoppas jag har fel.

 

Tack all ni som var med och tävlade!

NORDX-kommittén
NDL- Norrköpings Distanslyssnare