2022-04-21

Åtta medlemmar mötte upp då vi drog igång årets första möte i Väsby. Inte så dåligt med tanke på att medlemsskaran reducerats betydligt under de senaste åren. En titt i medlemsmatrikeln visar, att 2007 var vi 33 stycken betalande medlemmar. Hur många vi var vid återstarten 1987 har vi inte lyckats få fram, men vi jobbar vidare på det och hoppas få fram ett resultat till Jubileumsmötet som vi kommer att fira i sommar.

Sigge tog initiativet med en genomgång vad som skall göras och av vilka.

Vid samlingen utanför QTH:et fick vi hjärtat i halsgropen. Det såg ut som en höststorm dragit fram där med massor av trädfällen. När ett par patruller som skickats ut för kolla läget återkom konstaterades att våra två kvarvarande tåtar hängde där de skulle med undantag för några mindre slack som lätt kunde rättas till. Ytterligare en antenn - 260-gradar'n -  kan antagligen lätt kan repareras men vi beslutade att låta detta bero till hösten då man vet aldrig vad trädfällarna hittar på under sommaren.

Många och stora träd har fallit offer för tidigare stormar. Vårt klubb-QTH i bakgrunden.

Några viktigare punkter stod inte på dagordningen. Den gångna vinterns konditioner som skulle ha gett en riktig höjdarsäsong kom aldrig igång. Vi var ett gäng som några gånger hastat ut för att sätta igång våra trålar, men fångsten i dessa var inte mycket att yvas över. Om vi kan hoppas på en bättring till nästa vinter står skrivet i stjärnorna, inte ens vårt konditionsguru vågade ge sig på några tips.

Vindfällen strax utanför stugan ner mot sjön Glan.

Vidare på dagordningen bestämde vi, att intresset för vårutflykten till loppisen i Väderstad skulle undersökas närmare. Någon plats för att hålla ett klubbmöte där är tydligen svår att hitta. Alternativet är att i stället köra vår planerade jubileumsfest i Väsby. En städning i vår lokal var också på tapeten. Allt är beroende av ett fint väder så vi kan samlas utomhus runt vår planerade räktårta. Mer om detta dyker upp senare på listan.

Vy från "antennsidan". För några år sedan en kalt hygge. Nu växer det både björk och gran.

Vi har ju varit med på ett par loppisar och sålt av lite överblivna grejor. En genomgång av våra gömmor, visade att det finns en hel del värdefullt kvar. Antagligen kommer Norrköpings Radioklubb att dra igång en Loppis framåt hösten så vi får väl passa på att hyra ett bord där. Vi börjar bli ganska till åren de flesta av oss och någon gång måste vi lägga ner i Väsby och det är det bra att inte ha för mycket junk att ta hand om.


Göran Jansson, som införskaffat ett sommar-QTH i Bränntorp hade också satsat på en SDR-mottagare och efter ganska mycket pillande, lyckades Bosse Hellman med hjälp av sina Magiska Fingrar installera denna på Görans dator. Så nu hoppas han göra storfångster däruppe i Finspångsskogarna.

Gammal bild på 260-gradersantennen som lindades in i november 2020 men som inte hittades nu.

Som vanligt avslutades mötet med diverse snack under intagande av kaffe med maffiga kanelbullar och Bosse G:s hembakade sockerkaka.

Text: Claes CON Olsson

Bilder: Lennart Deimert