2022-02-26


Räkmackans återkomst
 
 

Årets årsmöte var det 35:e efter återstarten 1987 och efter lite dividerande och räknade kom vi också fram till att det måste vara det 45:e sedan starten 1977. Två av de ursprungliga medlemmarna var på plats; Sigvard Andersson och Göran Jansson. Förra året genomfördes mötet via video, inte så roligt att sitta och stirra på dataskärmen så i år var vi tillbaka på Vilbergen Bowling som åter slagit upp portarna på vid gavel efter det att alla restriktioner försvunnit. Det var nog minst det tionde årsmötet vi haft här.

 
Främre raden från vänster: Ullmar Qvick, Claes Olsson, Bo Gustavsson och Sigvard Andersson.  Bakre raden från vänster: Lennart Deimert, Göran Jansson, Jan Görlin och Bo Hellman
 

Mötet blev som vanligt en lugn historia för de åtta medlemmarna som infunnit sig. Ingen anledning att ändra på ett vinnande team, så styrelsen omvaldes i en klump. Har ni glömt hur den ser ut så är det så här: Ordförande Sigvard Andersson, vice d:o Bo Gustavsson, kassör Claes Olsson (som faktiskt innehaft posten sedan återstarten) och sekreterare Lennart Deimert. Kassören konstaterade att det inte var någon ebb i kassan och fick godkänt av revisorerna Bo Hellman och Jan Görlin tillsammans med hela styrelsen. Beslutades också om oförändrad medlemsavgift, 200:- och att vi fortsatt skall vara medlemmar i SDXF. Som vanligt ett snabbt möte så vi kunde gå över till årets andra klubbmöte, det första fysiska. Visst är det bekvämt med videomöte, men nog är det trevligare att kunna se varandra i ögonen.

Har inte dagordningen för årsmötet ändrats, gäller detta också klubbmötet. Efter genomgång av dagordningen och föregående protokoll var vårt QTH i Väsby på tapeten. Ingen hade varit där sedan i januari, inte mycket att åka ut nu då det inte varit läge att sätta igång med någon trålning. Men vi beslutade, att vi skulle ses därute inom en snar framtid, dels för att kolla att de uppsatta antennerna inte tagit emot för mycket stryk under de gångna stormarna och dels för att kolla läget för att sätta upp en numera så populär antenn av flag-typ. Eftersom de flesta medlemmar numera försörjes av staten, så kan vi passa på en dag då det är fint väder.

Bo G och Classe studerar Ullmars QSL-pärm.

Konditionerna, åtminstone på MW har varit dåliga, mycket varierande så det har inte varit någon idé att planera någon trålning. Lite bättre på SW, enligt Ullmar som hade med sig ett knippe ganska osorterade QSL för visning.

Samma Ullmar klagade på, att det var nästan stört omöjligt att komma in på DX-Aktuellt från Förbundets hemsida. Förra året skickade vi in en motion om detta till Förbundet. Trots att den godtogs, har inget hänt och vi beslutade att skicka in en påminnelse samt även gnälla över att vår andra motion, den gällande åtkomst av gamla tidningar inte godtogs.

Vi beslutade även att någon gång i sommar ordna en Födelsedagsfest för klubben ute i Väsby då vi tänker bjuda på kaffe och smörgåstårta. Festligheterna får anpassas efter vädret.

Beslutades också, att nästa möte blir i Väsby torsdagen veckan efter Påsk. Årets Vårutflykt föreslås gå av stapeln lördagen den 28 maj till Radioloppisen i Väderstad, anordnad av Motala Sändareamatörer.

På tal om förtäring, avslutade vi med kaffe och en mycket välmatad räkmacka med tillhörande kaffe. Det är det här gottiga som skiljer videomötet från ett live-möte och skillnaden där är mycket stor, enligt min mening.

Text Claes CON Olsson
Bild Lennart Deimert