2021-01-23

Webbmöte med virtuell närhet

NDL:s andra web-möte gick av stapeln den 23 januari. Nio stycken deltagare den här gången, varav två nya sedan förra träffen, båda utsocknes: Magnus Jesperson från Västerås och Urban Alehagen, Linköping men för dagen befinnande sig i Härjedalen. Dock hade den förstnämnda helt tappat ansiktet, men det gick ju bra att bara göra sig hörd. Tyvärr var vår ständige ordförande Bosse G. förhindrad att infinna sig så vice ordförande Sigvard fick greppa klubban efter det att sekreterare Deimert, som skötte knapparna förklarat mötet för öppnat.

Dagordningen, som med smärre avvikelser varit densamma sedan återstarten 1987 upplästes och godkändes, Lennart drog igenom punkterna från detta historiska möte klubbens första web-möte. Nästa punkt var vårt QTH i Väsby och med ledning av Sigges konditionsrapporter från sitt hemma-QTH, har några nätters SDR-lyssnande givit en hel del att lyssna på. Min egen inspelning var inte mycket att kolla då den tidsinställda apparaturen inte behagade hoppa igång på utsatt tid vilket gjorde att minnet var helt tomt. Två resor förgäves men det är bara att komma igen om inte snön lägger hinder i vägen.

Skärmdump från videomötet. Magnus MJT hade ingen webbkamera, men det gick bra ändå.

Bosse Hellman, som var en av inspelarna, berättade att han kollat lite på inspelningen han gjorde natten mellan den 17-18 dennes och kunde då konstatera att det bl.a. gått 5-6 FL-stationer och någon daytimer.

Som vanligt drog Sigge det pågående konditionsläget och det verkade bra. Själv har jag lite svårt att avgöra vad termen ”NA hörs” betyder. Hörs det bra eller dåligt?

 

Ullmar, som haft bra utdelning på sitt rapportskrivande, rapporterade att han fått svar från ett 70 stationer av det 120-tal han skrivit till. Visade bl.a. upp ett brevsvar, vilket han fått från Kina på en rapport han rapporterat för ca ett år sedan.

 Classe visade upp ett QSL från WKII.

För övrigt diskuterade vi lite om Årsmötet som kommer att hållas den 20 februari, samma tid och plats om idag, d.v.s. framför datorerna. Tyvärr får väl de traditionella räkmackorna också bli virtuella. Men det står naturligtvis var och en fritt att som vanligt kalasa på en nybakad dito efter mötet.


Trevligt i alla fall att träffas på detta sätt, fördelen är ju att man slipper resorna.

Vi ses och hörs väl på Årsmötet?

CON