2020-02-29
Årsmöte nr 33
Så var årets Årsmöte avklarat. Vi funderade lite på vilket det var i ordningen efter återstarten 1987 och beslutade att det nog var det 33:e. Av de som var med vid återstarten fanns fyra med, de återstående fem har varit med nästan sedan dess. Vi var alltså nio stycken som deltog och eftersom vi inte är fler än 15 medlemmar numera var det inte så dåligt.

Mötet hölls som vanligt på Vilbergen Bowlingcenter i Norrköping och leddes naturligtvis också av Bosse G. (en av den som varit med från starten). Årsmötet klarades av i rask takt, den gamla styrelsen fick förnyat förtroende. Noteras kan, att Bosse G., förutom något år varit ordföranden i NDL sedan återstarten. Classe O. har en obruten svit som kassör och han kunde berätta, att likviditeten är mycket god.
 
Beslutsmässiga. NDL-are runt bordet.
 
Därefter fortsatte vi med ett ordinarie månadsmöte, det andra för i år. Inga större frågor stod på tapeten eller dagordningen där heller. På punkten QTH-frågor berättade kassören, att han blivit uppringd av en man från Centrumkyrkan i Norrköping, ägare av stugan där vi håller till. Försiktigt framförde denna, att man tänkte höja med 500:- per år, och undrade om vi kunde gå med på detta. Påpekas kan, att det var den första höjningen sedan vi flyttade in för över trettio år sedan. Inte mycket att bråka om, så kassören tog ett självsvåldligt beslut och godkände detta. Vidare framförde han, att vi tänkte betala in en 500-hundring extra för den här vintern eftersom vi haft mycket el igång därute den senaste tiden.

Ganska mycket diskussion blev det också om våra antenner. Dels har det varit rätt blåsigt under den sista tiden, dels har vi sett illavarslande spår av skogsavverkning nära någon av våra antenner. Förslag fanns om att ringa till Väsby gård och höra om ägaren där möjligtvis kunde kontakta oss då det var något större arbete på gång så vi kunde ta ner antenner som ligger i farozonen. Det skulle nog inte att ta sig en titt och kolla läget. Kanske lämpligt att göra i samband med nästa möte?
 
Claes Olsson i samspråk med Jan Görlin och Sigvard Andersson.
 
På punkten Parkalompolo, berättade Sigge att det var slut däruppe för säsongen och att det varit ganska dåligt med besökare. Detta trots att det skulle bli en toppsäsong mot NA. Tyvärr har det väl inte blivit så, för mycket (eller för lite?) solfläckar tydligen. Bara att se fram emot nästa topp om 11 år. Kanske man kan få färdtjänst dit upp? Men okay, chansen finns att det blir fint nästa vinter. KIWI-mottagaren som sattes upp i vintras är svår att få att fungera, dålig el gör tydligen sitt och det är ju en bit att åka för att fixa den. Närmsta gubben som kan göra det bor väl i Luleå, ett 30-tal mil bort. På tal om KIWI-mottagare har Lennart D. lagt ut en användbar lista över dessa på nätet.
 
Koncentration. Lägg särskilt märke till Ullmar ...
 

Till DX-Parlamentet i Jönköping i början på maj, planerar Sigvard, Claes och Ullmar att åka. En planeringsmiss på förra mötet gjorde att Vårutflykten hade lagts på samma datum, så denna fick alltså inställas och frågan bordlades till nästa möte, den 4.e april. Förslag till inte allt för avlägsna utflyktsmål medtages till detta möte.

Konditionsgurun Sigvard, som har koll på läget och berättade att antalet solfläckar var för litet (se ovan) för att det skulle bli några toppkonds. Dessutom hade hans antenn därhemma i Klocket rasat ner så han kunde inte hålla kollen längre. Kanske skulle det bli bra till nästa vinter, så då planerade han att laga antennen igen.

 
Vi som var med på årsmötet 2020. Främre raden från vänster: Ullmar Qvick, Rolf Samuelsson, Bo Gustavsson, Claes Olsson. Bakre raden från vänster: Lennart Deimert, Sigvard Andersson, Solveig Samuelsson, Jan Görlin och Bo Hellman.
 

Ullmar, som kom tvåa i QSL-ligan 2019 med 136 QSL, hade med sig en pärm med många av dessa. Grattis till honom! Dessutom hade John Ekwall renskrivit Ullmars loggar från slutet av 40-talet och början av 50-talet, vilka också fanns att beskåda.

Mötet avslutades som vanligt med kaffe och läcker räkmacka. Tio stycken var beställda, men eftersom vi bara var nio deltagare, blev det en över. Inga problem att bli av med den, Ullmar satte i sig den med god aptit, men kassören hotade med att han kommer att debiteras för dubbel medlemsavgift nästa år.

 
- Gott med en extra räksmörgås, säger Ullmar.


Text: Claes Olsson
Bild: Lennart Deimert