2019-02-09

Årsmöte med räkmacka

2019 års årsmöte avhölls, som det gjort de senaste åren på Vilbergen Bowlingcenter. Och vad skilde detta möte från de föregående årsmötena under senare tid? Ingenting, utom det att vi var en man mindre än förra året. Nio stycken medlemmar hade infunnit sig, ingen dålig siffra med tanke på att vi numera är endast 14 betalande medlemmar.
 
Från vänster Sigvard Andersson, Claes Olsson, Göran Jansson, Bo Hellman, Ullmar Qvick, Bo Gustavsson, Rolf Samuelsson och Solveig Samuelsson. Bakom kameran Lennart Deimert.
 
Dagordningen avverkades i rask takt, med uppläsning av verksamhetsberättelse och kassarapport Där kassören kunde meddela, att likviditeten är god. Styrelsen omvaldes på alla punkter utom en, gubbarna på sekreterarposten bytte plats, så numera är Ullmar sekreterare och Lennart Deimert, som också har hand om vår eminenta hemsida, är numera vice sekreterare. Så styrelsen består nu av Bo Gustavsson, ordförande, Sigvard Andersson, vice dito, Ullmar Qvick, sekreterare med Lennart alltså som vice sådan. Kassör Claes Olsson, en post som han faktiskt innehaft sedan nystarten i slutet av 1980-talet. Några motioner hade inte inkommit och övriga frågor hänsköts till det efterkommande Klubbmötet.
 
Claes och Bo diskuterar budgeten för 2019.
 
Dagordningen på klubbmötet innehöll inga nyheter, utan vi började som vanligt med vårt QTH och kunde konstatera att besöken därute under de gångna månaderna varit ganska många med fint resultat vad gäller trålningen. Sigge, Bosse Hellman och Magnus intressanta listor var ett kvitto på detta. Återstår att se hur det blir resten av säsongen. De senaste dagarnas blidväder har väl gjort, att det går att ta sig ut med bilen igen. Sigge håller koll på kondsen, rapporterade att det inte varit så lyssnade senaste veckorna. Dessutom hade en nygammal parabel dykt upp som tydligen måste inräknas då man diskuterar konditionerna. Ack ja, det är inte bara att lyssna utan det är mycket man måste ta hänsyn till.
 
Ullmar visar stolt upp QSL från bland annat Pridnestrovsky och RFA ....
 
Vad gällde Parkalompolo så är tydligen lyssningen där inte avslutad för säsongen. En sista expedition är planerad någon gång framme i mars. Bäst att passa på, ingen vet hur det blir med kondsen nästa säsong.
 
QSL från Radio Free Asia som har ett nytt motiv på sina QSL varje år.
 
Tider för nästa möte fastställdes. Det blir ett i slutet av mars innan årets Vårutflykt i början på maj då vi tänker göra den planerade trippen till Flens Radioamatörer. Vi blev ju inbjudna till dem då de var ute i vårt QTH och vi tänker nu göra slag i saken och göra ett besök i deras klubbstuga. Till Parlamentet och ARC’s möte i Jönköping första helgen i maj åker Sigge och får eventuellt sällskap av Claes.
Baksidan av RFA-QSL:et. Tydligen px med tibetanska.
 
Mötet avslutades med att klubbens mesta QSL-samlare, Ullmar Qvick visade upp en binge nyanlända sådana. Han är vår flitigaste lyssnare och rapportskrivare. Om han förstår något av vad han rapporterar är väl tveksamt, men QSL-samlingen växer i alla fall…
 
Tack för allt NDL.
 

Som vanligt så bjöds det på kaffe och smarriga räkmackor innan det var dags att dra sig hemåt.

 
Text Claes CON Olsson
Bilder Lennart LtD Deimert