2017-11-04

Klubbmöte med avbrott
Sju medlemmar hade infunnit sig till NDL:s andra höstmöte som avhölls den 4 november. Innan mötesstarten kollades ett misstänkt avbrott på en av antennerna plus att en förbättring av jordningar gjordes utanför stugan. Två man hade med sig mottagare, kondsen verkade bra, mycket på MW redan tidigt på eftermiddagen.
 
Classe rattar vant sin R71:a.
 
På dagens föredragningslista stod bl.a. Parkalompolo och vi fick en rapport från Sigvard A. som nyss hemkommit därifrån. Bra konds under ett par av de dagar han var där så nu har han ett gäng nya inspelningar att lyssna igenom innan han vet vad som hördes. Sigvard, som också är specialist på konditionerna, redogjorde för dessa och förutspådde bra sådana inom den närmsta tiden, vilket vi ju också redan konstaterat. Eftersom QTH:et ligger ganska centralt, kommer vi att åka ut några tidigare morgnar om kondsen blir bra och intresse finns. Morgontoppen ligger just nu runt 0600 SNT.

Ullmar Q., vår främste QSL-jägare, plockade fram en diger lunta nyinkomna sådana, vilket säkert renderar honom en framskjuten plats i DX-A:s QSL-liga. Ullmar demonstrerade också hur han hemma i sin lägenhet plockar många MW-stationer med hjälp av en loopantenn och en Sangean 909. Mötet avslutades som brukligt med kaffe och mackor.

Efter vi avslutat förtäringen, var det dags att kolla igenom tre bärkassar med diverse grejor Ullmar fått av sin kompis från Norrköpings Radioklubb, Helge Galea, radioamatör från Malta som vid 84 års ålder beslutat att flytta tillbaka till födelseön. Mycket grejor var det; konakter, sladdar och diverse och efter att vi plockat ut sådant vi ansåg vi kan ha nytta, kommer vi att skänka det som blev kvar till DX-vännernas auktion.

Efter mötet stannade vi kvar och lyssnade ett par timmar och lyckades logga bl.a. Grönland på 650 kHz, Radio Northern Star på MW 1611 kHz, Radio Marconi 7720, SWR 6170 m.fl.

Som vanligt ett trevligt möte och lika trevligt blir nog nästa möte den 16 december, då ev. med nattlyssning.
 
Clas CON Olsson