2016-02-07

30 år med NDL - Årsmötet 2016

Så var 2016 års Årsmöte avklarat. Jag är lite osäker, men jag tror det är det 30 sedan återstarten i mitten av 80-talet. Även i år var mötesplatsen Vilbergens Bowlingcenter i Norrköping, ett ställe som börjar bli klassikt för våra Årsmöten.

Tyvärr var deltagarantalet inte det högsta i historien, resor och sjukdom hade satt en del käppar i hjulet men åtta tappra hade i alla fall infunnit sig på söndagseftermiddagen.

Dagens session inleddes naturligtvis med Årsmötet och Ordförande Bosse G. hälsade den lilla skaran välkommen. Agendan avverkades som vanligt i rask takt vilket även gällde valen till de olika posterna där det, trots lite knot från något håll blev omval på alla poster. Styrelsen ser alltså ut som följer: Ordförande Bo Gustavsson, vice do Sigvard Andersson, sekreterare Lennart Deimert, vice Ullmar Qvick och ständig kassör Claes Olsson (som varit kassör sedan klubbens återstart för 30 år sedan).

Klubbens ekonomi är mycket god, detta tack vare vår lottautomat som står och tickar in pengar. Kassan börjar bli så god, så vi behöver förslag på vad vi ska göra med pengarna. Kanske någon trevlig utflykt?

Sekreterare Deimert hade satt ihop en verksamhetsberättelse där han konstaterade att NDL fortfarande är en aktiv klubb. Visst, kanske inte lika bra fart på gubbarna som tidigare, med ålderns rätt (de flesta av oss klassar numera in som medlemmar i PRO) har vi dragit ner på aktiviteterna men några lyssnarnätter har vi i alla fall haft ute i Väsby. Tyvärr är det ju också så, att det finns inte så mycket kvar att lyssna på längre, att träffas och sitta och lyssna på web-radio är ju inget alternativ.

Årsmötet hade väl tagit så där ca 20 minuter, så vi fortsatte direkt med ett ordinarie månadsmöte. Föredragningslistan var i stort sett den vanliga, där en punkt är QTH-frågor. Där beslutade vi att sätta sprätt på en del av klubbkassan genom att investera i en uppringningsbar grej för att kunna sätta på och slå av ett element utan att behöva åka ut till Väsby. Där kunde vi också konstatera, att årshyran, 2500:- varit densamma sedan återstarten för 30 år sedan.

Sigvard berättade lite om det osäkra läget i Parka. Vattenfall har tydligen vissa planer på att gräva ner en del av elledningarna som går utanför i skogen vilket medför att våra nergrävda koaxer kanske måste grävas upp och dras om. Som vi nyligen kunde läsa i tidningarna har Vattenfall tydligen grävt ner pengarna på annat håll, och när det dyker upp nya vet man inte och kan därför inte lämna några besked om då arbetena i Parka kan påbörjas. Tipset är väl, att det lär nog dröja en tid.

Då Sigvard ändå var igång, berättade han lite om kondsen som det numera inte är någon ordning på. Konstiga aktiviteter på solen, norrsken långt ner i Europa och andra fenomen har gjort det nästan lika svårt att ställa prognoser för spacevädret som det vanliga. Eller som Sigge funderade, det kanske är nu som kondsen är normala och som det var för några år sedan med kanonkonds var ett onormalt tillstånd?

Efter förra mötet gjorde vi en enkät om lämpligaste dagen om tiden för våra möten. Resultatet visade, att för de flesta spelade det ingen större roll men med kanske lite övervikt för söndag eftermiddag kl 1500. Är det lyssnarträff kör vi dock lördag kväll istället. Beslutades i alla fall, att nästa möte blir söndagen den 13 mars 1500 ute i Väsby.

Det var väl ungefär allt som avhandlades varefter ordförande Gustavsson tackade för visat intresse och Årsmötet avslutades traditionsenligt med räkmacka, dricka och kaffe. Trots en ganska dålig uppslutning hade det i alla fall varit en, som vanligt trevlig sammankomst.

Text Claes CON Olsson