Klubbmöte med lyssning 2013-10-26
 
Lite formalia - mycket DX
För att använda en sliten klyscha så var det en liten men tapper skara som dök upp. Nåja, särskilt tapper behövde man inte vara för att ta sig ut till vårt QTH i det ljumma höstvädret. Vid hopräkningen inför första klubbslaget kunde i alla fall sex NDL-are räknas ihop runt bordet; Lennart Deimert, Jan-Erik Andersson, Bosse Hellman, Ullmar, Sigvard, Claes och Göran Bayard.
 
Hmm, Ullmar kollar på Classes dator.
 
Ordinarie ordförande Bosse G. hade tidigare under dagen avvikit för en veckas semester i Turkiet, och efter lite funderande kom vi fram till, att det är Sigvard som är vice ordförande och alltså utsågs till att leda mötet.

Så mycket att ta upp fanns inte på agendan, utan det var i stort sett det gamla vanliga som avhandlades. Vad beträffar QTH:et så kunde det konstateras, att de tre antenner vi nu har utdragna (225, 265 och 300 grader) plus dipol nu fungerar. Jan-Erik A., som är en flitig remotelyssnare, har märkt att det tidvis var störningar på 300 gradarn, vilket vi nu också kunde verifiera.
 
- Vad är det hörs?
Claes flankeras av Ullmar, Bo H och Sigge.
 
Vi har ju som bekant tagit på oss att ha hand om Parlamentet i början på juni nästa år. Ullmar och Claes har varit ute och rekat vid Fredgagården, någon mil från Norrköping utmed gamla E4 och vackert beläget vid Bråvikens norra strand. Ett bra pris har förhandlats fram med ägaren för konferens lördag-söndag. Vårt förslag har godtagits av Förbundets Styrelse och mer info kommer i nästa DX-A.

Fredgagården hemsida
Fredgagården karta

Sigge redogjorde för läget i Parka, de som är där nu har haft tur med kondsen. Ett nytt gäng, från Göteborg avlöser dessa. Ett flertal NDL-are åker sedan upp i slutet av januari för en veckas lyssnande.
 
- Specialsändningen från Norge?  Claes, Ullmar och Bo H lyssnar.
 
Remoten diskuterades och det fanns många tveksamheter runt en fortsatt verksamhet. Tyvärr kunde inte Eric, han som hand om ’et närvara. Vi gjorde som de stora grabbarna, bordlade frågan till nästa möte, i december då vi som är intresserade vill ha svar på våra frågor. Får vi inte det, kommer projektet att läggas ned.
 
Kaffe och smörgås. Gott tycker Lennart D.
 
Konditionerna har den senaste tiden varit bra, både på MW och SW så efter det obligatoriska kaffet/mackan plock a des några mottagare upp för ett par timmars DX-ing i realtid. Bosse H. hade med sin NRD och Classe sin R-75 och vi kunde snabbt konstatera att kondsen verkligen var bra. Mycket engelsmän gick redan så här dags och våra antenner fungerade till belåtenhet vad beträffar riktningsverkan.

Ett trevligt möte hade det varit, och efter ett par timmars koll på banden, plockade vi ihop våra grejor. Dock inte Sigge, som hade inhandlat sin 26:e externa hårddisk och som, innan vi åkte hemåt kopplade upp sin Perseus för att på sön da gen ägna sig åt lite DX-ande i förfluten tid. Innan vi åkte, hann vi också bestämma oss för att ha en lyssningskväll/natt/morgon inom en snar framtid.
 
 
Claes skrev texten. Blandade bilder från Claes och Lennart.