Sommarstädning 2013-05-22
 
Så var det dags igen. Vår/sommar i luften och alltså dags att städa och stänga vårt QTH för den här säsongen. Undrar ni varför och inte hört det förut, så är det så, att Baptistkyrkan vi hyr av behöver våra lokaliteter för sina egna aktiviteter under sommaren. Dock hade vi i år lyckats utverka, att vi inte behövde plocka bort stolar, bord m.fl. svårstuvade grejor utan det räckte med att stoppa undan smågrejor, begärliga för nyfikna ungar.
 
Arbetsmöte med förberedelser ... Sigvard Andersson, Claes Olsson och Bo Gustavsson.
 
Det har nästan blivit en tradition att träffas på McDonalds i Klinga för att käka lite, enligt vissa onyttig skräpmat innan vi drar vidare ut till Väsby någon mil därifrån. På hamburgerstället samlades den vanliga städpatrullen; Lennart D., Bosse G., Sigge och CON. Något som också tydligen blivit en tradition är det fina vädret. Inget undantag i år, även om solen hade svårt att titta fram.
 
Lennart Deimert packar ihop antennfördelarracken.
 
Väl ute i Väsby fick vi sällskap av makarna Samuelsson, Rolf och Solveig, numera Mantorpsbor. Sigge, som tyckte det räcker med att städa hemma, åtog sig att tillsammans med Rolf bege sig ut i skogen för att kolla statusen på våra två långa antenner. Vi har en tredje, en dipol men med den räckte det att höja blicken mot skyarna för att se att den var intakt och satt som den skulle.
 
Bosse sorterar junklådan.
 
I år hade vi bestämt oss för att blunda hårt och städa ur ordentligt ur de två bänkkistor där det under årens lopp samlats diverse ”bra att ha” grejor. Dessutom var vi på jakt efter några grejor som vi letat efter länge och som ev. kunde gömt sig ibland alla gamla böcker, kassettband, kablar och div. onämnbara grejor. Bl.a. hittade vi en gammal väl inlegad madrass som fick respass. Vi gick hårt fram bland allt bråte, lyckade samla ihop en hel billast med f.v.b. till returpunkten i Norrköping. Dock hittade vi en del grejor som var så pass värdefulla så de får en chans till överlevnad på DX-Vännernas auktion på Parlamentet i Göteborg nästa helg. Under tiden Bosse och Classe sorterade ut icke önskvärt materiel och Lennart bar ut det till bilen rensade Solveig fikaavdelningen från gamla kaffeburkar och halvdåliga kaffebryggare, vilket det fanns gott om. Efter någon timme hade vi som sagt lyckats fylla sopbilen, dammsugit och torkat golvet och allting ser numera mycket prydligt ut inför säsongstarten i mitten av september.
 
Bättre begagnad madrass kastas ut genom fönstret av Bo och Claes.
 
Solveig Samuelsson sköljer skurtrasan.
 
Lagom då vi var klara med inomhusarbetet, dök Sigge och Rolf upp igen från de djupa skogarna. Med sig hade de två hyfsade härvor med användbar antenntråd, rester av gamla antenner som gömt sig i skogen. Dessutom hade de upptäckt lämningar av f.d. antenner, minst tre stycken som bitvis sitter kvar på diverse ställen i skogen och som med lite skarvning går att göra till användbara antenner igen. Det är tydligen rester efter den stora skogsavverkningen som var för ett par år sedan som nu dyker upp igen och där har vi ett projekt till höstens nystart.
 
- Titta vad vi hittade!
Rolf Samuelsson och Sigvard Andersson visar upp antennresterna som hittades i skogen.
 
Avslutningsfika.
 
Det enda som nu återstod, var det lika traditionsenliga avslutningsfikat som vanligt tillhandahållet av Bosse. Och lika som vanligt kunde vi sitta utomhus, vilket jag tror vi gjort under alla år vi vårstädat. Hoppas det blir samma fina väder då vi ska dra igång höstens aktiviteter för en ny säsong, under vilken det blir lite bättre med aktiviteter än vad det varit under den gångna säsongen.
 
Claes Olsson skrev texten och Lennart Deimert fotograferade.