Så var 2013 års årsmöte avklarat. Trots lite dåliga vibbar innan mötet gick allt bra ungefär 2/3 av medlemskadern dök upp, noga räknat 12 st. Mötet avhölls på samma ställe som de senaste åren, alltså på Vilbergen Bowlingcenter i Norrköping. Tyvärr hade ordförande Malmesjö fått förhinder, så att i hans ställe fick vice ordförande Qvick ta över klubban och förklara mötet öppnat
.
  Ett officiellt protokoll från årsmötet dyker snart upp på en webbplats nära dig, så jag ska bara i korthet orda om vad som avhandlades där. Vissa farhågor fanns, att det skulle bli svårt att få ihop en ny styrelse, men det löste sig galant. Bosse Gustavsson, vår mest erfarna Ordförande var genast var villig att ta över klubban efter Janne Malmesjö, som efter ett par år på ordförandeposten hade aviserat sin avgång. Till vice ordförande valdes Sigvard Andersson. Resten av styrelsen blev i stort sett oförändrad.
  Nämnas kan, att klubben nu har 18 betalande medlemmar. Två norrköpingsbor har valt att hoppa av: John Ekwall, som efter pensionen från SMHI nu flyttat för gott till Blekinge, och Janne Malmesjö, som fått andra intressen. Janne avtackas härmed för nedlagt arbete som ordförande och önskas välkommen tillbaka till NDL om det skulle börja suga i DX-tarmen igen.
 
  Några av mötesdeltagarna. Från vänster Ullmar Qvick, Rolf Samulesson, Solveig Samuelsson och Eric Söderman.
 
Efter årsmötet var det dags för ett ”vanligt” månadsmöte, det första sedan oktober förra året. Som vanligt var vårt QTH i Väsby på tapeten. Aktivisten därute har varit ganska låg i vinter, dock har Erics remotemottagare stått därute och levererat signaler till ett antal intresserade medlemmar. Lite krångel har det väl varit då och då, men Eric jobbar hela tiden med att försöka hålla den igång. Planer på att fixa en automatisk antennomkopplare som kan skötas via nätet finns. Som vanligt finns också planer på div. förbättringar av antennparken, bl.a. efterlystes en SW-antenn.
  Upp- och nerplockning av prylarna i lyssnarlyan är ganska jobbig. Mycket kablar bl.a. som tar stryk av att ur och inkopplas. Frågan är, om detta arbete är nödvändig. Används ”vårt” rum till något annat under sommaren? Om inte är det ju ett ganska onödigt arbete vi gör. Dessutom skulle det kanske vara kul att även kunna åka ut på sommaren och lyssna därute. Nya ordföranden fick i uppdrag att ta kontakt med värdfolket och kolla läget. Ev. skulle vi kunna betala lite mer i hyra för att slippa plocka ihop grejorna.
 
  Bo Gustavsson (ny ordförande), Bo Hellman, Göran Bayard, Lennart Deimert och Karl-Arne Blom.
 
I veckan nåddes vi av beskedet att årets Parlament kommer att återigen hållas i Göteborg. Behändigt för styrelsen, eftersom en stor del av denna har sin hemvist där. I samband med DX-vännernas 50-årsjubileum (tror jag det är) har Stockholm varit på tapeten men några intressenter till att stå för arrangemanget finns tyvärr inte i huvudstaden. Synd, det hade varit kul. Jag har varit på alla Parlament sedan 1987, ganska många av dessa i Göteborg, en hel del i Delsbo men aldrig i Stockholm. Ett par intresserade finns för en tur till Göteborg.
  Övrigt i utflyktsväg blir det sedvanliga besöket på Radioloppisen i Eskilstuna i slutet av mars samt ett besök på Visualiseringscenter i Norrköping. Detta verkade bli ett populärt utflyktsmål, de flesta av de närvarande var genast med på noterna. Dock är frågan om vi behöver gå dit. Sigge, som redan var där gav en mycket målande beskrivning av vad vi kommer att få se. Men å andra sidan, det kan ju vara intressant att uppleva det själv. Sigvard utsågs till att kolla upp öppettider, biljettpriser m.m. Lämpligt datum är nog någon helg i början av maj månad.
  Samma man berättade också lite om årets säsong i Parka. Uppslutningen har varit rätt dålig och vi, alltså förbundet måste antagligen skjuta till pengar för att få det gå ihop. Det finns diverse fasta kostnader som måste betalas, bl.a. tillsynen av antennerna och influtna medel räcker inte till dessa. Vi får ta upp detta med styrelsen på Parlamentet.
  Klubbens framtid diskuterades naturligtvis också. Aktiviteten de senaste åren har gått på halvfart, det har varit dåligt med medlemsmöten o.s.v. Vi bestämde, att i fortsättningen inte sätta några fasta mötesdatum utan då vi märker att vi har frågor som behöver dryftas, sammankallar vi ett möte. Ett möte kommer att hållas i samband med utflykten i maj, ett annat då vi plockar upp grejorna ute i Väsby i början av juni. Men naturligtvis är det fullt tillåtet att träffas i Väsby för att lyssna eller diskutera så snart väderförhållandena tillåter detta. Tänker du åka ut, tala gärna om det på listan så kanske du får sällskap.
  Ja, så mycket mer var det inte utan mötet avslutades med kaffe, lättöl och räkmacka. Under tiden visade Lennart sin nyinköpta SDR-mottagare/sändare utan att behöva använda dator. Denna finns nämligen inbyggd tillsammans med mottagaren i en ganska så behändig låda, alltsammans ungefär i storlek av ett kaffepaket. Mycket behändig att ta med sig på lyssnarnätter eller expeditioner. Tillverkas av en amerikansk firma, Elecraft. Lennarts var av modellen KX3 och betingar ett pris av ca 12.000:-. Mera info finns säkert på nätet. Classe O. bidrog med en ganska imponerande samling QSL som inkommit efter sommarens lyssnande.
  Som sagt, ett Årsmöte i mycket god anda och vi i Styrelsen hoppas att det nya året fortsätter på samma sätt.
   
  Claes CON Olsson