Stängt för säsongen...
 
...är det nu i vårt lyssnar- och sändnings QTH i Väsby efter det att den vanliga städpatrullen gjort sin insats. Aktiviteten har väl tyvärr inte under den gångna säsongen varit särskilt stor, men några lyssnarnätter har det ändå blivit. Plus att vår ordförande Janne M., som numera är klubbens flitigaste vid sin tx, tydligen haft en hel del givande QSO med omvärlden och gjort Väsby känt där.

I måndags, den 28 var det alltså dags och städpatrullen i form av Bosse G, Lennart D., Sigvard och CON att ta sig an det vårliga arbetet. Efter arbetsfördelning, där Bo och Claes tog sig an lyssnarlyan, Lennart stod för nedplockning av dipolen och Sigvard gav sig ut i skogen körde vi igång. Arbetet med hoplockning av lösa detaljer börjar bli rutin och med hjälp av Janne M., som tittade in på väg till en Skärblackavisit var det hela ganska snart avklarat. Vi funderade också på, om lokalen verkligen används under sommaren och om det är nödvändigt att stuva undan allt. Kanske vi skulle ta kontakt med hyresvärden och höra om vi måste plocka undan så mycket som vi gör. Okay, en städning skadar säkert inte, med det är ju mycket jobb med att plocka upp och ner med kablage, lampor, bord mm som vi gör.

Efter någon timme var det återsamling och Lennart, som begett sig mot Asien, rapporterade att antennen mot densamma hade hamnat under ett träd någonstans på halva sträckan men dock inte var av. Tydligen var det också så, att Asienantennen inte varit inkopplad överhuvud taget under den gångna säsongen. Vad Sigvard gjort på sin skogspromenad fick vi inte riktigt klart för oss, men han rapporterade att stövlarna var leriga och att han upptäckt en hel del gammal antennkabel bland bråten på kalhygget. Även om tråden inte går att använda, bör den i alla fall samlas upp vid höstupptakten.
Remotansvarige Eric Söderman hade inte tillfälle att ställa upp, så vi plockade ner hans utrustning, bestående av bl.a. en hembyggd SDR-mottagare och två datorer och tog med till stan. Slut alltså på den lyssningen för säsongen om han inte har planer på att sätta upp den någon annanstans.

Hopplockning avslutas som vanligt med kaffe med dopp som Bosse plockat med sig. Tyvärr tog sommaren slut vid lunchtid så förtäringen fick intas inomhus, de senaste åren har vi, vad jag kommer ihåg kunnat sitta utomhus och sola oss i vårsolens glans.
 
  Efter väl utfört arbete smakade det bra med kaffe/te och en muffins.
 
En reflexion från undertecknad är, att både deltagandet i våra möten och lyssningen i Väsby minskat ganska drastiskt. Vad det beror på är svårt att veta, några av de flitigaste lyssnarna har (nästan) helt övergått till amatörradion. Medlemmarna blir äldre och en hel av dessa bor ju inte nästgårds precis, så det lockar väl inte att sitta och köra 20 mil för att dricka kaffe och prata radio. Vi kör väl i alla fall igång som vanligt i höst, i början på september så får vi se vad som händer under det kommande verksamhetsåret. Kanske det är dags att hitta på ett nytt koncept, vad får väl ge sig så småningom.
   
  Text & bilder Claes Olsson