Årsmötet 2012

 

Trots att det såg lite kärvt ut både med väder och intresse, har vi som vanligt genomfört vårt Årsmöte, ungefär det 25:e i ordningen sedan återstarten. Ett mera officiellt protokoll dyker senare upp i en dator nära dig, men här är lite tankar och intryck av vad som hände och diskuterades.

 

Platsen för årets möte blev en repris på förra årets möte, vi chansade inte utan samlades i stugvärmen på Vilbergen Bowlingcenter i Norrköping. Uppslutningen blev väl så där, dock något bättre än vi räknat med och då vi räknat färdigt, hade ca 2/5 av årets betalande medlemmar infunnit sig. Detta trots barnbarn, långa resor och diverse okända orsaker. Nåväl, vem är jag att gnälla om utebliven närvaro, jag som hade 500 meter till mötesplatsen.

   
  Vi som var med på NDL's årsmöte 2012.
  Vi som var med på NDL's årsmöte 2012. Lennart Deimert, Claes Olsson, Eric Söderman, Ullmar Qvick, Jan Malmesjö, Rolf Samulesson, Solveig Samuelsson och Sigvard Andersson.
 

 

Mötet var indelat i två avdelningar, Årsmöte och Klubbmöte och Ordförande Janne M. slog knytnäven i bordet och förklarade första mötet för öppnat. Alla handlingar godkändes i rask takt utan större strul och så gjordes även valen till nästa års styrelse. Några större ändringar var inte aktuella, bara på vice ordförande posten blev det skifte.

 

Dags sedan att bestämma medlemsavgifterna för nästa år, och eftersom förra årets höjning till 200:- gett önskat resultat och trots att vi förra året gick ett par tusenlappar back, beslutades om oförändrad avgift, dock med den sedvanliga Brasklappen om en extra utdelning om det skulle kärva till sig. Medlemsantalet har väl minskat med en så där 5-6 medlemmar, ingen drastiskt minskning om vi ser till omständigheterna.

 

 
  Räksmörgås med dryck - gott !
 

 

Kaffe och räkmacka var beställt och det dök upp i pausen mellan Års-och Klubbmöte och med maten i mun fortsatte vi med det sistnämnda. Först på agendan stod, som vanligt vårt QTH i Väsby vilket varit ganska flitigt utnyttjad för både sändning och mottagning. Dessutom står fjärrmottagaren där och lyssnar som den ska, vilket intygades av Eric som inte behövt göra någon utryckning under de senaste veckorna. Dock behöver antennerna en översyn, osäkert vilka som fortfarande funkar som de ska. Sigvard och CON åker ut och kollar dessa någon dag vid tjänlig väderlek inom den närmsta tiden.

 

Sigge berättade sedan lite om årets säsong i Parka, vilken tydligen inte varit så där lysande i fråga om besök. Egentligen är säsongen i närmsta över, men JEJ och GOJA planerar att åka upp en vecka om någon vecka om kondsen håller i sig. En egen reflexion är, att de nya SDR-mottagarna dödat lite av intresset för att åka till Parka. Nu kan man sitta hemma och spela in timme efter timme och har man tur, så dyker det kanske upp något av intresse. Förr var man tvungen att sitta vid sin rx och kolla vad som gick, i bästa fall ställa den på någon fq som man trodde skulle ge något. Och det gjordes då med fördel i Parka, där chansen att höra något var större. Ett par, tre NDL-are har i fall räknat med att resa norrut i början av nästa säsong om allt går som det ska.

   
 
  Ullmars QSL från AWR.
 

 

DX-parlamentet går i år i Delsbo och visst intresse fanns av några medlemmar att bevista detsamma. Själv har jag en längre svit av deltagande än vad Red Vings har i antal vunna hemmamatcher, så kanske jag plus ett par till förlänger denna svit. Besöken på Parlamentet, alltså. Vad gäller övriga utfärder och besök har det under de senaste åren varit svårt att få folk intresserade, men ett besök på Loppisen i Eskilstuna blir det säkert för några av oss.

   
 

 

QSL från Radio Moskva

 

På tal om besök, så har ju deltagandet på några av våra senaste möten varit ganska dåligt, för att inte säga så uselt så att ett möte fick inställas. En diskussion och rensning av luften i detta ämne plus några andra oklarheter satt nog rätt fint, så vi beslutade, att i fortsättningen skall de som tänker komma på mötet hör av sig till listan. Minst sex anmälda skall vi vara för att genomföra mötet. Någon avanmälning behövs inte, ska ni åka på bröllop, besöka en sjuk mormor eller dylikt; vi andra är inte intresserade så ni behöver alltså inte redogöra för era förehavande.

Räkmackorna var nu uppätna, kaffet urdrucket och den obligatoriska gruppbilden tagen, så efter 2,5 timmar slog Ordföranden åter näven i bordet och förklarade mötena avslutade.

Ja, det var väl i huvudsak vad som diskuterades. Har jag glömt något så dyker det säkert upp i mötesprotokollet.


Text Claes CON Olsson
Bilder Lennart LtD Deimert