31 augusti 2011
             Förberedelser i Väsby 
   
  Säsongens uppstart i Väsby blev en blöt tillställning. Nåja, det är inte så farligt som det låter, vätskan kom ovanifrån och vi som plockade upp grejor inomhus drabbades inte särskilt hårt. Det gjorde däremot antennsnitzlarna Sigvard och Lennart D. som under tiden CON, Janne M. och Bosse G. iordningställde lyssnarlyan hade begivit sig ut i skogen för att märka ut för en ny antenn med preliminärt dragningsdatum den 10 september. Där råkade de hamna i ett ordentligt regnväder då de befann sig som längst bort från basen och trots att de hade krupit under en gran i åskvädret anlände de så småningom drypande våta till stugvärmen.

  Lennart Deimert, Bo Gustavsson, Sigvard Andersson och Janne Malmesjö tar sig en välbehövlig kaffepaus. Den bruna koppen tillhör Claes Olsson som stod bakom kameran.
  Lennart Deimert, Bo Gustavsson, Sigvard Andersson och Janne Malmesjö tar sig en välbehövlig kaffepaus. Den bruna koppen tillhör Claes Olsson som stod bakom kameran.

  Vid ankomsten till QTH:et hade vi kunnat konstatera, att inte mycket fanns kvar av antennparken. Den sydligaste antennen, som vi vid ett flertal tillfällen reparerat under den gångna säsongen, är återigen av någonstans på andra sidan kalhygget. Någon vänlig själ hade i alla fall samlat upp den första delen av den som vi hittade upplagd utmed vägen. Vidare har det fällts en gran strax bredvid stugan, men där hade antenn och balun som suttit i densamma klarat sig även om allt nu hängde lite provisoriskt upphängt. Dock verkade den vid en koll ha klarat sig från avbrott. Vid samma audiokoll kunde vi också, till vår stora glädje konstatera att störningarna som plågade oss i slutet av förra säsongen verkade ha försvunnit. Åtminstone för tillfället, kanske säkrast att tillägga.

  Efter regn kommer solsken.
  Efter regn kommer solsken!

  Bosse Gustavsson kommunicerar med handapparatenRegnet försvann som tur var ganska snabbt, och vi kunde slå oss ner i solen och njuta av obligatorisk förtäring i form av kaffe och kakor. Vi gjorde sedan ett försök att få upp dipolen, avsedd för både lyssning och sändning, men tyvärr hade tidens tand eller vad det nu var bitit i upphissningsordningen så den gick av vid uppdragandet och vi fick skjuta på det jobbet till ett senare tillfälle.

Nu är i alla fall grejorna inomhus framplockade igen men mycket antennjobb återstår innan antennparken är i gammal god kondition igen. Minst en ny antenn skall dras, de två redan uppsatta skall repareras och detsamma gäller även för Asienantennen och vertikalen. Så kom gärna ut den 10 september då vi kör igång 1000, det finns jobb åt alla och ska det bli någon lyssning i vinter gäller att vi ställer upp.


Text och bilder CON