Ny antenn på CON:s sommar-QTH
  CONs sommar-QTH
  Classes sommar-QTH
 
Nu är den åter på plats, dipolen som vi plockade ner i Väsby i våras. Plats är nu undertecknads QTH i Kårtorp, strax utanför Norrköping där Lennart Deimert, Janne Malmesjö och jag nu sett till att antennen är uppsatt på ganska imponerande höjd mellan en björk och en tall. Den är främst avsedd för sändning, men fungerar även bra som lyssningsantenn på ett flertal band. Efter uppsättningen plockade Janne M. , SA5ATV upp sin tx och körde några QSO:n för att testa den nyuppsatta antennen och kunde konstatera att den fungerade fint.

  Bredbandsantennen högt uppe i trädtopparna
  Bredbandsantennen högt uppe bland trädkronorna.
 
Lennart D., som alltid har någon revolutionerande nyhet på gång, passade sedan på att demonstrera sin nytillverkade slangbella i bautaformat som skulle gjort Anderssonskans Kalle grön av avund, dock inte avsedd för fula pojkstreck utan för antennuppsättning. Vi laddade den med stenar och provsköt den några gånger och utan svårighet nådde vi säkert en höjd på minst 60 meter. Ska bli kul att prova den i skarpt läge, kanske i höst då vi drar igång ute i Väsby.

  Lennart med jätte-slangbellan
  Lennart med jätte-slangbellan.
 
Är det någon som är intresserad, går det bra att styra ut hit till Kårtorp och testa den nyuppsatta antennen. Även lyssnare är välkomna, kanske någon tycker det är kul att testa de två gamla mottagarna som finns i lyssnarstugan; en Hammarlund SP-600 och en Drake SPR-4 eller plocka med en egen mottagare.

  Fina RX-mottare
  Hammarlund SP-600 och en Drake SPR-4
 
Text & bilder: Claes Olsson