Årsmötet 2010 ...
 
  ...är nu avklarat och för första gången efter många snöfria år tog vi beslutet att skippa vårt QTH i Väsby och i stället förlägga mötet till Vilbergens Bowlingcenter i Norrköping. Antagligen ett klokt beslut och lika klokt var det nog att skjuta upp det en vecka, för med facit i hand kunde vi konstatera, att hade vi kört som planerat hade nog inte många vågat trotsa vädrets makter den helgen. Vi får tacka John Ekwall, vår representant på SMHI för att han i god tid varnade oss för vad som komma skulle. Nu blev tyvärr uppslutningen ända inte vad vi hoppats på, men de som tänkt skylla sin frånvaro på vädret fick nu skaffa fram en annan anledning till varför man inte dök upp.
 
 

Halvproffset Classe koncentrerar sig på sista putten

 
I sann OS-anda startade vi eftermiddagens aktiviteter med ett KM i minigolf, dock utan virkade mössor. Deltagarantalet räckte till två fyramannagrupper plus två eftersläntrare. Det blev en rafflande tävling men på upploppet slet sig Lennart Deimert loss och gick i mål på 49 slag, en ganska betryggande marginal till silvermedaljören Claes Olsson på 54 slag och bronsditon John Ekwall, 57 slag. Den försmädliga gråstensplatsen, alltså den fjärde delades av Rolf Samuelsson och John Källström på 60 slag. En kul tävling var det där bollarna friskt dunkades i hindren eller hoppade över sargarna och där Sigvard såg ut som en krocketbåge tills vi påtalade för honom att han lirade med en barnklubba, modell kort.
 
 

Inte lätt att sikta rätt. Det var ju några år sedan sist ...

 
Det efterföljande Årsmötet gick som det brukade, alltså lugnt till. Tyvärr hade både klubbens ordförande och vicedito drabbats av giltigt förfall, så Lennart Deimert fick hoppa in som ordförande för mötet. Vice sekreteraren var på 75-årskalas så där fick den mycket skrivglade Ullmar Qvick fatta pennan, en icke ovanlig sysselsättning för honom. I raskt takt drog vi därefter igenom dagordningen vilket resulterade i att ekonomin var god, att hela styrelsen, som fått ansvarsfrihet omvaldes, att medlemsavgiften skulle vara oförändrad samt att vi inte skulle gå ur SDXF.
 
 

Ullar satsar på en spik

 
Utan vidare krusiduller fortsatte vi sedan med Klubbmötet där vi som vanligt diskuterade Väsby och konstaterade att något antennarbete inte var aktuellt. Till det förkortade DX-parlamentet i Eskilstuna den 20 mars, i samband med SSA:s loppis, åker troligen Claes och Ullmar, dock utan övernattning. Sigge berättade, att Parka nu var stängt för säsongen och då han ändå var igång berättade han lite om den gångna säsongens lyssning och att vi nu hade att se fram mot nya superkonds på MW om sådär tio år. Kanske vi som gillar SW kan börja skruva på rattarna igen nu när solfläckarna åter börjar dyka upp.
 
 

Sigge tipsar om hur man skriver loggar snabbt och korrekt

 
Beslutades också att vårens utflykt i maj kommer att gå till Kungliga huvudstaden, närmare bestämt till Tekniska Museet där vi bl.a. tänkt oss att ta en närmare titt och lyssning på Världsradioväggen, ett projekt som SDXF är inblandat i. Vidare tänkte vi utnyttja den stående inbjud
an vi har från Nisse Jakobsson och besöka hans arbetsplats, Viking Radio på Ekerö.
 
 

- Ahhh, gott.

 
Dags var det nu för sista programpunkten, kaffe med QSL-tittning. Dagen till ära hade kassören lättat på lädret och bjöd på räkmacka med lättöl samt kaffe, bara det värt medlemsavgiften. Under förtäringens gång delades också priserna för golftävlingen ut så nu kan ettan och tvåan göra ett besök i ett välkänt gubbdagis.
   
  Ett något annorlunda och som vanligt trevligt Årsmöte blev det. Synd bara att inte fler passade på att få valuta för medlemsavgiften.
 
  Text: CON
Bilder: LtD