DX 19-20 januari 2008  Text & foto SE5X Lennart Deimert
 
        

   
  Claes 'CON' Olsson med sin R75:aJohn 'JOE' Ekwall DX-ar på en SRT CR307A med preselektro PS300John blundade och koncentrerade sig för att höra så bra som möjligt. Engelska, ja. Västerländs musik, ja. Inte amerikansk engelska och inte heller brittisk engelska. Asien-antennen gick bäst. Urban som varit i Australien tyckte liksom John att det påminde om dialekten där. Men enligt listorna finns ingen AU-station på 1550. Vid 22-tiden UTC var stationen helt borta. Det här gjorde att vi alla blev lite extra upprymda och självklart måste frekvensen bevakas och mysteriet lösas.

Tidigare på kvällen hade NDL haft sitt klubbmöte där det bl.a. beslutades om att se över antennerna innan nästa klubbmöte. Hård blåst det senaste dygnet (18-19 januari) har stormfällt en hel del träd och risken finns att även någon antenn ha gått av.

Urban Alehagen fick ihop några rapporter.Mycket hördes och en hel del rapporterades. Urban kunde äntligen lyssna med En koncentrerad Johnhyggliga antenner och utan störningar då träden för hans antenner har fällts av kommunen. John som numera har fått normala arbetstider vardagar tyckte DX-andet var roligt och har för avsikt att DX-a mera.

Att DX-a kollektivt är roligt. Man tipsar varandra och frågar om namnen på olika låtar. Vi har väl alla våra specialiteter?

Den här gången blev det inte något DX-ande till soluppgången, men ändå tillräckligt många timmar för att känna tillfredställelse och en viss behaglig trötthet.

-------------