Eskilstuna radioloppis 2007-03-24
            Inga traktorer till salu
i Munktells Arena
 

Bosse Gustavsson provrattar på en äldre mottagare.Kön ringlade som vanligt lång framför entrén till Årets Begivenhet för Köpglada Amatörer, nämligen den årliga loppisen i Munktells Arena i Eskilstuna. Nåja, ska vi vara riktigt ärliga var nog inte kön riktigt lika lång som den brukar, det fanns ganska gott om svängrum i utställningshallen. Eller var det kanske så, att försäljarnas skara minskat något, jag skulle tippa att någonstans mellan 30-35 nasare bullat upp sina varor för hugade spekulanter.

Lennart Grone, SM4LLP hade rensat källarförrådet. Här med en ringkärnetransformatorNågot vi också kom överens om, var att det verkade finnas mer ”apparater” av alla de slag till salu. Sändare, mottagare, transceivers, gamla
Tandbergare, några fina Heathkitgrejor samt en mängd konstiga apparater där den enda som visste vad de skulle användas till var nog ägaren. Nya, fina grejor fanns det också, i var sin enda av lokalen huserade Mobinet och SRS, konkurrenter från Karlstad. Bakom SRS bord hittade vi Wolfgang Wündsch och Roy Nordqvist, trogna försäljare som alltid finns på plats.

Även DX-köp hade fått till en imponerande samling böcker på ett flertal olika språk, både faktaböcker och dito lite mer lättlästa saker. Stig 'Stickan' Granfeldt hade gått igenom manuset till DX-historien, vilken aldrig lär bli färdigClaes CON Olsson funderar på kristallmottagaren med hörlurar. - Går den att använda i Florida? eftersom historien går fortare än skrivandet. Ur det digra materialet hade han sammanställt ett kompendium om svensksändarnas historia. Fint gjort och mycket intressant, vi som varit med ett tag, och det har väl de flesta, ler säkert igenkännande under läsningen och bildstuderandet. Kan rekommenderas.

Mr. SRS Himself - Wolgang Wunsch.NDL var rikligt representerat, numera finns det ju en hel del dubbelagenter i klubben. Jag tror inte de rena ”lyssnarna” är lika intresserade av alla prylar och mojänger som finns till salu, det är nog mera bland radioamatörerna de tekniktokiga finns. Tittar vi på oss själva i klubben, sträcker sig tekniken som mest till att spänna upp lite tåtar i skogen, bygga baluner till dessa och knåpa ihop en antennomkopplare med 1 ingång och 6 utgångar, sedan får det vara bra. Inga slutsteg som man skall öka effekten på eller konstiga antenner på höga master som retar ortsbefolkningen och får dem att gå till kungs.


Gott med kaffe. Ejgil Jensen och Bo Gustavsson.I alla fall är det kul att gå där och titta några timmar, man åker alltid hem innan det är dragning på gratislotterna man får i entrén så någon vinst har man aldrig fått hämta ut. Kanske går den vidare till nästa års lotteri? Lite fick vi med oss hem i alla fall i form av några böcker och andra småpryttlar. Ett par arbetshandskar var för Claes Olsson och Bosse Gustavsson, den senare investerade också i två nya hammarskaft. Månne de gamla gett upp då han knackat ner jordspett?

En tradition har utflykten blivit för pensionärsligan Bosse Gustavsson., Ejgil Jensen och Classe Olsson. Lika traditionsenligt har det också blivit att stanna till i Katrineholm på hemvägen där vi går på krog och äter lunch och tar en lättöl (Ejgil tar en stark). Så vi åker nog dit nästa år också.
 

Text & foto CON - Claes Olsson