Mycket radiorelaterat på årets första klubbmöte den 13 januari 2001.
 
- Var är diskbänken? Urban Alehagen, Göthe Ringström, Jan-Erik Järlebark (sittande), Bo Gustavsson, Ejgil Jensen och Erik Johansson (sittande). Inga snötyngda träd över antennerna! Detta kunde konstateras av BoG och LtD efter en inspektionsvandring under tidig eftermiddag i ett fint, klart och kallt väder.

Som vanligt ett välbesökt klubbmöte med mycket radiorelaterat.


Jan-Erik om eftermötet;

Nattens äventyr på etervågorna med deltagare från provinser runtom Östergötland (!) - det kanske är dags att döpa om klubben till Sydsvenska radioter, eller något dylikt?

Är prdföranden alltför långrandig kan man ju alltid titta lite på TV - tycker Göthe (?). Det hela började med en högst tentativ lokalpapuan (R Morobe på 3220) efter den utmärkta maten på ett för kvällen ovanligt lugnt Domino och innan vi tog klivet ut i stora vida världen. Den gick mycket svagt i närmare två timmar - men ingen av oss lyckades få något ID. Jag är inte helt säker på vad resten av gänget lyssnade på emellanåt men i stort sett låg vi på samma stationer, nämligen:

Runt midnatt UTC:
La Voz del Napo (EQA) - 3280

Sigge förevisar sina senaste Day-Pattern diagram. På morgonen från 0500 UTC och de tre undre ända fram till 8-tiden UTC:
R Mi Estéreo (PRU) - 4389
R Mexico Int'l (MEX) - 11770,1
R Cultural (GTM) - 3300
R Apintie (SUR) - 4990,9
R Dif Macapá (B) - 4915
R Clube do Pará (B) - 4885

Dessutom var Solomonöarna (tent men relativt säkert med tanke på musiken och språket) uppe ungefär en minut alldeles kring 0700 UTC.

Några MV-konditioner blev det överhuvudtaget inte. Knappt något annat än WNRB på 1510 gick att höra under "morgontoppen".

 
 
[ Tillbaka ]