Julafton i november
 
Klicka på bilden för att se den i ett större format.
Julafton inföll tidigt i år. Åtminstone för ett gäng prylglada radioamatörer och DX-are. Den 11 november hölls nämligen för tredje året i rad den årliga loppisen i Norrköping anordnad av Norrköpings Radioklubb, en "konkurrent" till vårt eget NDL. Nåja, konkurrenter skall inte tas allt för allvarligt, vi brukar faktiskt försöka samarbete så gott det går. Några stycken är faktiskt medlemmar i båda klubbarna!

NRK hade i år hyrt en nedlagd fabrikslokal i ett mindre industriområde i Norrköping. Från början var det meningen, att man skulle hålla till i Frivillighuset på det numera nedlagda F13 i Norrköping. Men i sista minuten beslutades i alla fall till ovan nämnda lokal.

- Kom och köp fina-fina radio-pryttlar. Eller varför inte så till och köp min R7000?

Kommersen i full gång.

Mr. Icom himself - Wolfgang Wündsch från Swedish Radio Supply AB.

Intresset var även stort bland NDL:s medlemmar, och för att försäkra sig om godbitarna, hängde ett flertal tydligen på porten då denna slogs upp 1000 SNT. Ett 30-tal försäljare hade dukat upp sina bord med diverse användbara och mindre användbara prylar. Bland dessa nasare hittade vi även några av NDL:s medlemmar, alltså de som inte låter sig nöja med att lyssna utan även vill göra sina stämmor hörda i etern. En av dessa var Rune Pegler, som bland andra pryttlar bjöd ut en ICOM R-7000 till samma pris.

Även Lennart Grone, NDL-medlem och sändaramatör från Vintrosa utanför Örebro, fanns där och hade riggat upp ett bildspel om diverse tekniska begivenheter inom våra hobbyområden.

Lite mera kommersiellt var väl SRS:s långbord, späckat av det nyaste inom branschen och där Wolgang med medhjälpare hade fullt jobb med att hålla svettdropparna borta från pannan inför anstormningen av presumtiva kunder. Eller var det bara tittare?. En som i alla fall var mycket intresserad av ICOM senaste skapelse, en transceiver för runt 30kKr var Sigvard Andersson, som tillsammans med Lennart Grone dreglade över alla knappar och den färgglada skärmen.

Men visst fanns det billigare och mycket användbara prylar. NDL inhandlande t.ex. ett gäng rör till sina Rhode och Schwartz antennfördelare. Fem kronor styck var det facila priset, och eftersom ekonomin i klubbkassan är under kontroll, tillät den ett 10-tal reservrör.

Klockan 1300 var det mesta slutsålt (?), det var i alla fall då som portarna stängdes. Ett ganska stort gäng fortsatte då köprundan med att besöka Clas Ohlsson, som öppnat butik här i stan (Norrköping), och några fynd gjordes säkert där också.

Klubbmöte i NDL - trångt & trevligt.

Sigge kontrollerar en av de nyinköpta kabelrullarna.

- Så här liiiten var den! Christer Carlsson, Erik Johansson och John Ekwall i diskussionstagen.

1800 var det dags för NDL:s månadsmöte vid vårt QTH i Väsby, och då alla trängt in sig i det ganska begränsade utrymmet, gjorde vi en sammanräkning. 17 stycken var där, inte illa en lördagskväll. Visserligen heter vi Norrköpings Distanslyssnare men jag kan inte avhålla mig från att räkna upp de orter lördagskvällens deltagare kom från. Representerat var Norrköping, Linköping, Skärblacka, Borensberg, Örebro, Kumla, Karlstad, Malmköping, Vimmerby och Hultsfred. Inte illa, va? Och då kanske jag ändå glömt någon.

Urban Alehagen med sin WJ HF-1000

Sigge visar senaste månadens konditioner grafiskt.

Bo G och Claes.

Det som bl.a. avhandlades var QTH-et i Parkalompolo, dit Sigvard tillsammans med några icke-medlemmar gjort en avstickare. I sommar planeras permanenta antenner sättas upp med hjälp av ortsbefolkningen. Sedan är alla välkomna att ta en tripp dit upp för att få en kick av MV-DX-ingen.

Efter avslutat möte med härligt hembakt kaffebröd, var vi några stycken som stannade kvar till frampå småtimmarna och lyssnade, men några större kap gjordes dock inte. Men som vi alla vet, en DX-are ger aldrig upp, och något år mer eller mindre innan man hör sitt uppsatta mål spelar ingen större roll.

Hälsningar

Jultomten CON med fotograf-Nissen LtD.

 
 
[ Tillbaka ]